Kérdésed van?

Javasoljuk, hogy nézz körül az alábbi tudástárunkban (gyakran ismételt kérdések), választ kapsz a kérdéseidre. Ha nem találtad meg, amit keresel, akkor nyugodtan írj nekünk a kapcsolat menüpontban lévő üzenőűrlap segítségével.

A 90 Lépés programhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne megoldást találni a problémájára. Elkezdéséhez mindössze némi nyitottságra van szükség. Adj egy esélyt a változásnak!  A 90 Lépés program olyan embereknek nyújt segítséget, akik felismerték, hogy az alkohol, a kábítószer, a gyógyszer vagy valamilyen gyakran ismételt viselkedésmód vagy tevékenység uralhatatlan problémát jelent számukra. Nem ritka, hogy az érintettek, titokban akár évekig próbálkoznak megoldani a nehézségeket, de a helyzet csak romlik vagy legfeljebb stagnál. Jellemző, hogy a folyamatokat szégyen és önsajnálat kíséri, ezért sokan teljesen elszigetelődnek. Párkapcsolati, családi, baráti és munkahelyi kapcsolataik megromlanak, miközben magányt és ürességet éreznek. Hiszünk abban, hogy a 90 Lépés hatékonyan segít abban, hogy mindez megváltozzon!

1. Az első hónap során megismerheted a szenvedélybetegség legalapvetőbb tényezőit; a fájdalom, a tagadás, az önsajnálat és az absztinencia jelentését. És valószínűleg felismered majd saját “mélypontodat” is. Ezzel párhuzamosan megtanulhatod kezelni az elvonási tüneteket és a sóvárgást. Illetve kialakíthatsz egyfajta tudatosságot a visszacsúszás jeleire.

2. A második hónapban józan gondolkodásod helyreállításán, valamint az “őrület” és a “kattogás” megértésén és csillapításán dolgozunk. Továbbá számba vesszük a tisztaság előnyeit.

3. A harmadik hónapban az érzelmeidre megfigyelésére, az önelfogadásra és saját határaid kijelölésére koncentrálunk.  Végül foglalkozunk az élet konfliktusainak kezeléséhez szükséges legfontosabb kommunikációs eszközök használatával is.

4. A 90 nap leteltével lehetőséged van megtervezi a következő 1 évet a Magadért Alapítvány “A HELY” munkatársának közreműködésével, hogy sikeresen tudd folytatni, amit a 90 Lépés programjában elkezdtél.

A 90 Lépés azoknak szól, akik szeretnének felhagyni az életüket megnehezítő, szélsőséges esetben az életüket ellehetetlenítő szerek (alkohol, kábítószer, gyógyszerek stb.) használatával, vagy önmagukra nézve ártalmas viselkedésmódok és tevékenységek (pornó, számítógépes játékok, munkaalkoholizmus, túlevés stb.) gyakorlásával.

A 90 Lépés program egyik fontos célja, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen, ezért napi tartalmainkhoz kevesebb, mint egy buszjegy árából hozzájuthatsz.

A 90 Lépés program menüjében található Előfizetés gombra kattintva lehet választani a csomagok közül. A megrendelést követően, az utalás megérkezése után kezdődhet a 90 napos felépülési folyamatod. Ezután minden reggel 6 órakor kapsz majd egy e-mailt, ami az aznapi téma eléréséhez szükséges linket tartalmazza.

A 90 Lépés programja három hónapra van bontva. Fontos, hogy a videókat minden nap megnézd, mert egymásra épülnek. A folyamatot az első hónap első napjával tudod kezdeni. És így tovább. Az adott nap és az elmúlt napok videóüzeneteit többször is meg tudod nézni, a hátralévő videók viszont előre nem elérhetők, hiszen a 3 hónap alatt fontos a rendszeresség és a folytonosság. Ne feledd, a videóüzeneteken kívül személyes, telefonos vagy skype konzultációt is igénybe vehetsz a 90 Lépés programjában, 3 alkalommal. Kérünk, tájékozódj a lehetőségekről!