Három hetes önsegítő program hozzátartozóknak.

A Hozzátartozói program mindazoknak szeretne segítséget nyújtani, akik már sok éve vagy csak néhány hónapja próbálkoznak különböző módszerekkel segíteni a függő vagy problémás lányuknak, fiúknak, férjüknek, feleségüknek, barátjuknak, barátnőjüknek, de jelenlegi helyzetükben tehetetlennek és reménytelennek érzik magukat. 

Többet szeretnék tudni

Légy önmagad, hogy a másik is önmaga lehessen!

A család sokszor úgy látja: csak a függővel van probléma. Őt kell megjavítani.
A hozzátartozóknak is nehéz szembenézni a saját részükkel abban, hogy mivel járultak hozzá a titkok és a függőség fenntartásához.

Mire számíthatsz?

A három hetes önsegítő program azoknak a hozzátartozóknak szól akik krízishelyzetben vannak, sokszor, sokféleképpen próbáltak segíteni, és bár ideig-óráig javulni látszott a helyzet, megfelelő megoldást még nem találtak a problémáikra. Szól azoknak, akik problémás hozzátartozója olyan jeleket, viselkedésváltozást, kommunikációs elakadást mutat, amire nincsenek ráhatással. Prevenciós eszköz azoknak a szülőknek, akik kiskamasz vagy serdülő fiaik, lányaik viselkedését, változó kommunikációját szeretnék jobban megérteni, és támogatni őket a felnőtté válás örömteli, ugyanakkor sokszor nehéz, kihívásokkal teli útján.

Az első hét témái:  krízishelyzet megélése a függő vagy problémás hozzátartozóval. Miért fontos, hogy a hozzátartozó is segítséget kérjen? A hozzátartozó saját felelősségének felismerése, érzelmeinek, gondolatainak megfogalmazása. Első lépések megfogalmazása, határok kijelölése.

A második héten a családi kapcsolatok dinamikájában történő változások előidézéséről lesz szó. Eszközök a kommunikáció és a viselkedés területén. Mit jelent a “hogyan tovább”, illetve az együttélés új szabályainak és feltételeinek a megfogalmazása. A következetesség, a hitelesség, a jó következmény szerepe a kapcsolati működésben. Mit jelent a hozzátartozó “visszaesése” ebben a tanulási folyamatban?

A harmadik hét témái: a hozzátartozó bizalmának újraépítése, helyreállítása. Miért fontos a szülők, hozzátartozók közös álláspontjának kialakítása? Milyen szerepük van a párkapcsolati nehézségeknek a függő hozzátartozó működésére? Mit jelent a “drogos játszmák” felismerése? Milyen lehetőségei vannak a hozzátartozóknak a program befejezése után?

Alkoholproblémák

hétvégi lerészegedés, féktelen ivászat, filmszakadás, zugivás, egy-két pohár stresszoldás gyanánt vagy elalváshoz

Gyógyszerek, kábítószerek

fű, herbál, speed, kokain és a többi cucc

Viselkedési zavarok

szerencsejáték, számítógépes játék, munkaalkoholizmus, pornó

Evési zavarok

anorexia, bulimia, falási rohamok és a többi

Ki lesz a narrátorod?

Rendi Mari a nevem. 2007 óta dolgozom a Magadért Alapítvány “A HELY”-en, csoportvezetőként, egyéni, pár és család konzulensként. Végzettségemet tekintve egészségtan tanár, addiktológiai konzultáns és családterápiát végzett szakember vagyok. 2004 februárjában kerültem le „A HELY”-re, dr. Csernus Imre javaslatára, akit az akkor 18 és fél éves fiam füvezése okán kerestem meg. Már az első alkalommal éreztem, hogy jó helyre kerültem. Olyan sorstársak és segítők közé, akik hasonló nehézségekkel küzdöttek, a fejlődésük különböző szakaszaiban jártak. A függőségekre vagy egyéb mentális problémákra, mint lehetőségre  tekintek az adott egyénnel vagy családdal kapcsolatban. Lehetőségre a változásra, a kapcsolatok addigi működésére való rátekintésre, illetve az egyéni személyiségfejlődés lehetőségére, a „ki vagyok én valójában” kérdésre adott válaszok megfogalmazására. Saját fejlődésem és szakmai tapasztalataim megerősítettek abban, hogy van lehetőség a továbblépésre, a változtatásra.
Jelentkezni szeretnék

small-img

Miért érdemes a programhoz csatlakozni?

Azonnali segítség

Az internet keresztül működő program azonnal elkezdhető, éljél akár itthon, akár külföldön.

Szakmai

A 90 Lépés hozzátartozói program tartalmát a 21. éve működő Magadért Alapítvány “A HELY” szakembereivel készítettük.

Gyakorlati

Három héten keresztül naponta lesz lehetőséged foglalkozni magaddal, amihez részletes útmutatót kapsz videótartalmak formájában. 

Nem vagy egyedül

A szenvedélybeteg hozzátartozójának támogatása és segítése ugyanolyan fontos számunkra.

Jelentkezni szeretnék

Próbálj ki három teljes epizódot ingyen!

A hozzátartozói program bemutatása
A hozzátartozó döntéseinek képviselete
A hozzátartozó érzései és gondolatai

A 90 Lépés programról mondták