Gábor, 57 boldog nagypapa, nem iszik, imádja unokáit
Orsi, 28 felépülő gyógyszerfüggő
Melinda, 36 éves, hozzátartozó segíti vőlegyénye felépülését
József, 61. felépülő alkoholista már 1 éve nem iszik, talált magának munkát
Previous slide
Next slide

Három hetes önsegítő program hozzátartozóknak.

A Hozzátartozói program mindazoknak szeretne segítséget nyújtani, akik már sok éve vagy csak néhány hónapja próbálkoznak különböző módszerekkel segíteni a függő vagy problémás lányuknak, fiúknak, férjüknek, feleségüknek, barátjuknak, barátnőjüknek, de jelenlegi helyzetükben tehetetlennek és reménytelennek érzik magukat.

LÉGY ÖNMAGAD, HOGY A MÁSIK IS ÖNMAGA LEHESSEN!

„A család sokszor úgy látja: csak a függővel van probléma. Őt kell megjavítani.
A hozzátartozóknak is nehéz szembenézni a saját részükkel abban, hogy mivel járultak hozzá a titkok és a függőség fenntartásához.“

Mire számíthatsz?

A három hetes önsegítő program azoknak a hozzátartozóknak szól akik krízishelyzetben vannak, sokszor, sokféleképpen próbáltak segíteni, és bár ideig-óráig javulni látszott a helyzet, megfelelő megoldást még nem találtak a problémáikra. Szól azoknak, akik problémás hozzátartozója olyan jeleket, viselkedésváltozást, kommunikációs elakadást mutat, amire nincsenek ráhatással. Prevenciós eszköz azoknak a szülőknek, akik kiskamasz vagy serdülő fiaik, lányaik viselkedését, változó kommunikációját szeretnék jobban megérteni, és támogatni őket a felnőtté válás örömteli, ugyanakkor sokszor nehéz, kihívásokkal teli útján.

Az első hét témái: krízishelyzet megélése a függő vagy problémás hozzátartozóval. Miért fontos, hogy a hozzátartozó is segítséget kérjen? A hozzátartozó saját felelősségének felismerése, érzelmeinek, gondolatainak megfogalmazása. Első lépések megfogalmazása, határok kijelölése.

A második héten a családi kapcsolatok dinamikájában történő változások előidézéséről lesz szó. Eszközök a kommunikáció és a viselkedés területén. Mit jelent a “hogyan tovább”, illetve az együttélés új szabályainak és feltételeinek a megfogalmazása. A következetesség, a hitelesség, a jó következmény szerepe a kapcsolati működésben. Mit jelent a hozzátartozó “visszaesése” ebben a tanulási folyamatban?

A harmadik hét témái: a hozzátartozó bizalmának újraépítése, helyreállítása. Miért fontos a szülők, hozzátartozók közös álláspontjának kialakítása? Milyen szerepük van a párkapcsolati nehézségeknek a függő hozzátartozó működésére? Mit jelent a “drogos játszmák” felismerése? Milyen lehetőségei vannak a hozzátartozóknak a program befejezése után?

ALKOHOLPROBLÉMÁK

hétvégi lerészegedés, féktelen ivászat, filmszakadás, zugivás, egy-két pohár stresszoldás gyanánt vagy elalváshoz

GYÓGYSZEREK, KÁBÍTÓSZEREK

fű, ferbál, speed, kokain, meszkalin, LSD és a többi

VISELKEDÉSI ZAVAROK

fű, ferbál, speed, kokain, meszkalin, LSD és a többi

EVÉSI ZAVAROK

Evési zavarokban szenvedőknek.

Ki lesz a narrátorod?


Rendi Mari a nevem. 2007 óta dolgozom a Magadért Alapítvány “A HELY”-en, csoportvezetőként, egyéni, pár és család konzulensként. Végzettségemet tekintve egészségtan tanár, addiktológiai konzultáns és családterápiát végzett szakember vagyok. 2004 februárjában kerültem le „A HELY”-re, dr. Csernus Imre javaslatára, akit az akkor 18 és fél éves fiam füvezése okán kerestem meg. Már az első alkalommal éreztem, hogy jó helyre kerültem. Olyan sorstársak és segítők közé, akik hasonló nehézségekkel küzdöttek, a fejlődésük különböző szakaszaiban jártak. A függőségekre vagy egyéb mentális problémákra, mint lehetőségre tekintek az adott egyénnel vagy családdal kapcsolatban. Lehetőségre a változásra, a kapcsolatok addigi működésére való rátekintésre, illetve az egyéni személyiségfejlődés lehetőségére, a „ki vagyok én valójában” kérdésre adott válaszok megfogalmazására. Saját fejlődésem és szakmai tapasztalataim megerősítettek abban, hogy van lehetőség a továbblépésre, a változtatásra.

PRÓBÁLJ KI HÁROM TELJES EPIZÓDOT INGYEN!

Miért érdemes a programhoz csatlakozni.
 • DISZKRÉT

  Nem kell szégyenkezned mások előtt, hiszen saját otthonodban kezdheted meg a felépülést. Legyél akár itthon, akár külföldön, a szomszédok és az ismerősök nem fognak megbélyegezni.

 • ÍTÉLETMENTES

  A 90 lépés program készítői a tiédhez nagyon hasonló problémákkal küszködő emberek. Ha személyes kapcsolat nincs is köztetek, ahogyan te megérted őket a videóüzeneteken keresztül, úgy ők is biztosan megértenének téged. Ez a tudás, önmagában is sokat számít. Nem vagy egyedül.

 • GYAKORLATI

  Három hónapon keresztül naponta lesz lehetőséged foglalkozni magaddal, amihez részletes útmutatót adunk, szöveges és videós anyagok formájában.

 • SZAKMAI

  A 90 lépés program tartalmát a Magadért Alapítvány szakemberei lektorálták.

A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták

Egész felnőtt életemben ittam. Majdnem elveszítettem a családomat. 6 hónapja visszakaptam az életemet.

A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták

Én kigyógyultam a súlyos nyugtató függőségemből. Közel egy éve nem szedtem semmmit. Már csak a cigit kell letennem.

A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták

15 éven keresztül használtam füvet és alkoholt minden nap. Ez idő alatt alig volt 2-3 nap, amikor nem használtam semmit.

A 90 lépés programról mondták
previous arrow
next arrow

Rólunk

A 90 Lépés program közösségi munkával készült. Közreműködtek felépülők, hozzátartozók, segítők, addiktológus szakemberek és pszichológusok. Külön köszönet a Magadért Alapítvány, “A HELY” munkatársainak, akik gondosan lektorálták a 90 Lépés program elemeit és tanácsokkal segítik a munkát.

Kapcsolat

 •  Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44.

 •  hello@90lepes.hu

 •  06 30 570 0696

©2020-2023. 90 Lépés. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató