Gábor, 57 boldog nagypapa, nem iszik, imádja unokáit
Orsi, 28 felépülő gyógyszerfüggő
Melinda, 36 éves, hozzátartozó segíti vőlegyénye felépülését
József, 61. felépülő alkoholista már 1 éve nem iszik, talált magának munkát
Previous slide
Next slide

90 napos önsegítő  program szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak.

Nem vagy egyedül. A függőség egy betegség, amiből fel lehet épülni. A 90 Lépés, egy 90 napig tartó interneten keresztül működő felépülési program, ami teljes diszkrécióval nyújt segítséget neked a gyógyulási folyamat megindításában.

TERVEZD ÚJRA ÖNMAGAD!

„Az életnek nincs semmilyen titka. A titok a munka. Tartsd össze magad, és talán még annyi, hogy élj józan életet. Ne igyál. Ne dohányozz. Ne szedj drogot. Ez mind segít valamennyit.” 

Karl Lagerfeld (1933-2019)

Mire számíthatsz?

A napi videóüzenetek segítenek téged a függőség betegségével kapcsolatos elengedhetetlen tudás megszerzésében. Továbbá négy sikeres felépülő gondolatait is megnézheted a napi témával kapcsolatban. A 90 Lépés program komoly előnye, hogy 90 napon keresztül saját ritmusodban ugyan, de mégis naponta lesz alkalmad foglalkozni a felépüléseddel. Így gyógyulhatsz akár otthonodban vagy utazásod során itthon és külföldön egyaránt. Próbáld ki, alább megnézhetsz három teljes epizódot ingyen.

Az első hónap során megismerheted a szenvedélybetegség legalapvetőbb tényezőit; a fájdalom, a tagadás, az önsajnálat és az absztinencia jelentését. Valószínűleg felismered majd saját “mélypontodat” is. Ezzel párhuzamosan megtanulhatod kezelni az elvonási tüneteket és a sóvárgást. Illetve kialakíthatsz egyfajta tudatosságot a visszacsúszás jeleire.
A második hónapban józan gondolkodásod helyreállításán, valamint az “őrület” és a “kattogás” megértésén és csillapításán dolgozunk. Továbbá számba vesszük a tisztaság előnyeit.
A harmadik hónapban az érzelmeid megfigyelésére, az önelfogadásra és saját határaid kijelölésére koncentrálunk. Végül foglalkozunk az élet konfliktusainak kezeléséhez szükséges legfontosabb kommunikációs eszközök használatával is.

Ha szeretnéd, a program sikeres befejezését követően lehetőséged lesz megtervezni a felépülésed következő egy évét addiktológiai konzulensünkkel, hogy sikeresen tudd folytatni amit a 90 Lépés programban már elértél.

ALKOHOLPROBLÉMÁK

hétvégi lerészegedés, féktelen ivászat, filmszakadás, zugivás, egy-két pohár stresszoldás gyanánt vagy elalváshoz

GYÓGYSZEREK, KÁBÍTÓSZEREK

fű, ferbál, speed, kokain, meszkalin, LSD és a többi

VISELKEDÉSI ZAVAROK

fű, ferbál, speed, kokain, meszkalin, LSD és a többi

EVÉSI ZAVAROK

Evési zavarokban szenvedőknek.

Kivel fogsz együtt dolgozni?


Hosszú utat jártam be mire eljutottam a segítő szakmáig, amit hivatásomnak érzek. Alapvégzettségemet tekintve gépészmérnök és logisztikus vagyok, és projekt menedzsmentből is szereztem diplomát. Hosszú éveken keresztül eredeti szakmámban dolgoztam, de végül saját függőségem és a felépülésem az addiktológiai területre vezetett. A függőségben és a felépülési úton szerzett tapasztalatom olyan alapot biztosít a számomra, amelyre lehet építkezni. Addiktológiai konzultáns képesítést szereztem, és azóta is folyamatosan képezem magam, pár és család konzulens jelölt vagyok. Hat éve dolgozom a Magadért Alapítvány „A HELY”-en, ahol a Függő és Magadért csoportokat vezetem, egyéni konzultációkat tartok, és az eltereléssel foglalkozom.

Miért érdemes a programhoz csatlakozni.
 • DISZKRÉT

  Nem kell szégyenkezned mások előtt, hiszen saját otthonodban kezdheted meg a felépülést. Legyél akár itthon, akár külföldön, a szomszédok és az ismerősök nem fognak megbélyegezni.

 • ÍTÉLETMENTES

  A 90 lépés program készítői a tiédhez nagyon hasonló problémákkal küszködő emberek. Ha személyes kapcsolat nincs is köztetek, ahogyan te megérted őket a videóüzeneteken keresztül, úgy ők is biztosan megértenének téged. Ez a tudás, önmagában is sokat számít. Nem vagy egyedül.

 • GYAKORLATI

  Három hónapon keresztül naponta lesz lehetőséged foglalkozni magaddal, amihez részletes útmutatót adunk, szöveges és videós anyagok formájában.

 • SZAKMAI

  A 90 lépés program tartalmát a Magadért Alapítvány szakemberei lektorálták.

A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták

Egész felnőtt életemben ittam. Majdnem elveszítettem a családomat. 6 hónapja visszakaptam az életemet.

A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták

Én kigyógyultam a súlyos nyugtató függőségemből. Közel egy éve nem szedtem semmmit. Már csak a cigit kell letennem.

A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták
A 90 lépés programról mondták

15 éven keresztül használtam füvet és alkoholt minden nap. Ez idő alatt alig volt 2-3 nap, amikor nem használtam semmit.

A 90 lépés programról mondták
previous arrow
next arrow

Rólunk

A 90 Lépés program közösségi munkával készült. Közreműködtek felépülők, hozzátartozók, segítők, addiktológus szakemberek és pszichológusok. Külön köszönet a Magadért Alapítvány, “A HELY” munkatársainak, akik gondosan lektorálták a 90 Lépés program elemeit és tanácsokkal segítik a munkát.

Kapcsolat

 •  Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44.

 •  hello@90lepes.hu

 •  06 30 570 0696

©2020-2023. 90 Lépés. Minden jog fenntartva. Adatkezelési tájékoztató